TONI ČEOVIĆ

Nekada poznat po nekadašnjem dubrovačkom mjesečniku Kult kao i jedinim konavoskim izborima ljepote, Pridvorjanin Toni Čeović danas je poznat kao pokretač i voditelj Konovizije. Svoju voditeljsku karijeru započeo sasvim slučajno na pridvorskom igralištu kada je Društvo naša Djeca ostalo bez voditelja Konavoskih susreta pa je uletio kao zamjena. Nastavilo se Prvim pljeskom, pjevačkim natjecanjem konavoskih osnovnoškolaca na kojem je i sam nastupao kao školarac, kojeg je vodio osam godina, a od 2018. godine dio je voditeljskog tandema Konovizije. Otac troje djece uvijek voli smišljati nove projekte, a u slobodno vrijeme voli pogledati dobru seriju ili film, obožava irski bend U2 u koji je zaljubljen još od srednje škole, dok mu je Formula 1, bez koje ne može zamisliti život, totalna opsesija.

JURAJ MAGUD

Diplomiranog pravnika po struci, odvjetnika po zanimanju, zaštitno lice Konovizije Juraja Maguda mnogi pamte i po iznimno popularnom svekonavoskom kvizu znanja Konoteci koja je svjetlost dana ugledala 1999. godine. Svoju amatersku voditeljsku karijeru počeo još u četvrtom razredu Osnovne škole kada je na Grudi vodio doček Djeda mraza, a osim Konoteke i Konovizije vodio je Prvi pljesak, s kolegom Mujom konavosku Ljubav na selu, i još puno drugih priredbi. Okušao se i kao glumac te je s glumačkom skupinom Ariel nastupio u dvije predstave – Kazališni sat i Hajdemo skakati po tim oblacima. Osim što ih vodi, Juraj je i veliki ljubitelj kvizova unatoč tome što više u njima ne sudjeluje, a životni moto mu je „Živi i pusti umrijeti“.

KATE LUJO

Jedno od najpoznatijih radio glasova našeg područja, Kate Lujo, dobro je poznata svima koji vole surfati radio valovima, pogotovo onima koji svoje frekvencije namjeste na 107.0. Majku dvoje djece bi čak mogli nazvati i influencericom jer su njezini profili na društvenim mrežama, za razliku od Tonijevih i Jurinih, itekako posjećeni a gledali smo je i u cijelom nizu reklama. Ljubiteljicu nogometa, koja inače obožava sport bilo koje vrste osim umjetničkog klizanja, trebate vidjeti kako uspješno pepa loptu, a za Konavle je ne veže ljubav prema NK Konavljanin već prema jahanju pa je stalni posjetitelj Malog raja i Antee Konjuh. Veliki je ljubitelj putovanja pa joj je želja jednog dana posjetiti Sjevernu Koreju i Turkmenistan, a do tada će se zadovoljiti i putovanjem u Župu dubrovačku.