Kako se prijaviti kao natjecatelj?

Ako ste zainteresirani za nastup na Konoviziji želimo vam se prije svega zahvaliti što želite biti dio konovizijske obitelji, te vam obećavamo nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti do kraja života. Prijave za najzabavniji konavoski događaj se primaju svake godine između 1. kolovoza i 31. listopada. Prije same prijave pročitajte Pravilnik u kojem su navedeni svi kriteriji za nastup te pravila, a nakon toga svoj put prema novim prijateljstvima i idealnim pričama za (jedan dan) svoju djecu i unuke počnite ispunjavanjem Prijave.

Mogu li se prijaviti ako ne živim iz Konavala ali sam porijeklom Konavoka/Konavljanin?

Možete. Ali ćemo vam, poučeni iskustvima i reakcijom publike, ipak morati malo prebrojati crvena krvna zrnca. Bit će dovoljno da vam je netko od roditelja iz Konavala, ali vam tetkine rodice dunda baba ipak neće biti dovoljna kvalifikacija da nastupite na Konoviziji kao predstavnik nekog od konavoskih mjesta. Pročitajte Pravilnik za detaljnije uvjete nastupa na Konoviziji.

Kada se održava sljedeća Konovizija?

Sljedeća, treća po redu, Konovizija održava se 21. veljače 2020. godine u Kristalnoj dvorani Doma kulture na Grudi s početkom točno u 20 sati! I uvijek počnemo točno na vrijeme!

Gdje se mogu kupiti karte?

Poučeni iskustvima (i traumama) prve godine karte se prodavaju u subotu, šest dana prije početka Konovizije na mjestu i u vrijeme koje odredi organizator, a o čemu se javnost obavijesti na vrijeme. U slučaju da dio karata ostane neprodan prodaja se može nastaviti u nekom od caffe barova. Kako je zainteresiranost za kupnju karata ogromna, a želimo svima dati jednaku priliku da dođu do karata, rezervacija kupnje karata nije moguća stoga nas nemojte zvati danima prije da vam ostavimo par karata jer smo kao prijatelji (iako smo se možda vidjeli jednom u životu). Znamo da ćete svejedno zvati ali se barem trudite ne zvati nas nedjeljom u 0:41 sati (da, i toga je bilo).

Gdje se može gledati Konovizija?

S obzirom da je zainteresiranost Konovizije tolika da ni Camp Nou ne bi bio dovoljnog kapaciteta (da, pretjerujemo… i to debelo) u pomoć nam je pritekao naš medijski pokrovitelj Libertas TV koji od samog početka Konovizije radi izravan prijenos svih večeri Konovizije. Libertas TV možete pratiti na Max TV (kanal 822), Bnet (kanal 724), A1 (kanal 726) te na Iskonu (kanal 715) kao i na njihovom live streamu.

Gdje se mogu pogledati prijašnje Konovizije?

Vrijeme se nažalost ne može vratiti pa, ako niste, ne možete uživo pogledati nastup Oluje, Tonijevu neponovljivu izvedbu Sve još miriše na nju, konavoskog Danijela Popovića i njegove plesačice, Davora Čupića i njegove ključeve od apartmana… Ali zato sve pjevačke nastupe u povijesti Konovizije možete pogledati na službenom konovizijskom YouTube kanalu . A kad već kliknete na naš kanal pogledajte i ostali zanimljivi sadržaj na njemu. I kliknite „pretplati se“. Jeste li? Niste? Što čekate? Kliknite…

Zašto se Konovizija svake godine ne održava u mjestu pobjednika?

Kada bi mogli Konoviziju svake godine održavati u mjestu prošlogodišnjeg pobjednika bilo bi savršeno ali nažalost Konavle nemaju toliko domova koji odgovaraju kapacitetom i konfiguracijom. Dapače, trenutno u Konavlima imaju samo dva mjesta (od kojih jedan nema dušu) koja ispunjavaju potrebne kriterije. Dom kulture na Grudi, ili kako je naš Juraj prozvao Kristalna dvorana Doma kulture, je mjesto na kojem je sve počelo i već smo tu slabi na njega. Kapacitetom možda ne odgovara potražnji za Konovizijom, ali je zato atmosfera koja se u njemu stvori, baš zbog nabijenosti, neponovljiva. Konovizija je svekonavoski događaj i nije vezana za Grudu tako da se pojavom novih prostora (nadamo se da nas u Općini čitaju pa će što poduzeti u vezi toga) može očekivati i Konovizija na drugim mjestima. Unatoč svemu što smo u ovom odgovoru nadrobili prava istina je da su Gruđani došli u posjed naših inkriminirajućih snimki i sad nas ucjenjuju pa moramo ostati na Grudi.

Zašto se Konovizija ne održava u Sportskoj dvorani na Grudi?

Eh, kad bi dobili kunu za svaki put kad nam je ovo pitanje postavljeno… Ali eto, odgovorit ćemo još jednom (tisuću sedamsto devedeset i treći put) – iako Sportska dvorana nudi više kapaciteta nago Dom u dvorani nažalost ista nam ne nudi adekvatan prostor za backstage (iliti ga Kamaru za verduru), žiri i medije te nam je zbog toga jednostavno neupotrebljiva. Dodajte tome i da dvoranu koriste mnogi koji zbog nas ne bi mogli igrati nogomet, košarku, odbojku, stolni tenis i što već ne 4-5 dana na koliko nam treba prostor, da bi se atmosfera razvodnila u onolikom prostoru… Sad čekamo kad će nam netko tisuću sedamsto devedest i četvrti put postaviti ovo pitanje.

Zašto pravo nastupa na Konoviziji imaju i mjesta van granica Konavala?

Ideja da ugostimo Mokošicu se prvo rodila kao zezancija i parodiranje Eurovizije i njihove Australije. Ali, s obzirom na veliku popularnost Konovizije u svim krajevima naše Županije odlučili smo svake godine imati jedno gostujuće mjesto kako bi i našim gostima pokazali kako se Konavljani dobro zabavljaju i kako bi se i oni zabavljali s nama. Jest da prve godine nismo bili najbolji domaćini pa je nesretna Mokošica ispala u polufinalu, ali to je najviše zbog predstavnik žirija Mokošica Vlaha Aničića koji se drznuo dijeliti Župu dubrovačku umjesto da je prepusti samo nama. Šalu na stranu, Konovizija spaja ljude i čast nam je i zadovoljstvo ugostiti i mjesta van Konavala.

Mogu li se na Konoviziju donositi transparenti?

Kakvo je to pitanje? Pa je li Papa katolik? Ne da se mogu, nego potičemo da ih nosite. Ljepota Konovizije jest u rekaciji publike i njezinoj interakciji s programom, a transparenti su šlag na torti. Možemo se pohvaliti da konovizijska publika ima mašte pa se, ukoliko se odlučite nositi transparente potrudite biti bolji od „Ivan Pavao II, Nikša Boys I“, „Spavaš li mirno Bebek Željko“ ili „Imamo viziju, Brzi će osvojiti Konoviziju“. Samo molimo da transparente u toku večeri, ili kasnije, ne koristite kao hladno oružje ili palice za izražavanje nezadovoljstva (ili utjerivanje dugova).

Ima li Konovizija humanitarni karakter?

Ovo je pitanje na koje se ne može odgovoriti nego, za promjenu, ozbiljno. Konovizija nije humanitarni događaj ali značajan dio sredstava se daje u humanitarne svrhe. To je bilo nešto što smo zacrtali odmah u startu, još dok nismo ni znali hoće li i koliko Konovizija biti uspješna, a odluka je, koje se držimo i koje ćemo se držati, da će naša pomoć uvijek ići onima najmlađima – djeci.

Može li se postati dio organizacije ili volontirati na samoj večeri?

Još jedno pitanje koje nam se jaaaaako često postavlja – kako možemo upasti u organizaciju. S obzirom da je Jure nezamjenljiv jer je genijalan, Toni diktator pa ga iz straha nitko ne dira a Matka nikako da se riješimo nažalost mjesta u organizaciji nema. Organizacijski tim je, možda slučajno a možda i ne, ispao savršeno izbalansiran i mijenjanje bilo kojeg kotačića bi mogao dovesti da raspada sistema tako da, nažalost, ne primamo nove face. Ali, poslića na Konoviziji uvijek ima – želite li nadgledati žiri, biti na raspolaganju medijima, kontrolirati karte, masirati natjecateljice… dobro ovo zadnje smo naravno izmislili… javite nam se na info@konovizija.com.hr i možda nešto i smislimo.

Kako se može postati sponzor Konovizije?

Želite sponzorirati najzabavniji konavoski događaj? Pa dobro došli, kako ste vi nama? Možemo li vas kako ponuditi… kava, sok? Konovizija nosi veliku pozornost ne samo u Konavlima nego i na području cijele županije, pa nekim čudom čak i dalje. S obzirom na veliku pozornost, kao i TV prijenos uživo Konovizija ima veliku marketinšku vrijednost. Svi sponzori su uvijek dobro došli a mi ćemo se potruditi da na kraju budete itekako zadovoljni. Ako želite na sponzorski način biti dio konovizijske obitelji javite nam se na info@konovizija.com.hr.