Konovizija je jedinstveno natjecanje konavoskih mjesta i sela u pjevanju koje je premijerno održano 2018. godine. Po uzoru na Euroviziju, ali s velikom dozom humora, ležernosti i prepoznatljivog konavoskog štiha, Konovizija je natjecanje u kojem svojim glasovima žiri mjesta i sela čiji predstavnici nastupaju odlučuju pobjednika. Ali Konovizija je puno više od natjecanja – druženje uz dobru zabavu u kojem se ujedno pjevačkim točkama prikazuju vokalne, a videima i prirodne, ljepote Konavala.

S originalnim i zabavnim nastupima praćenim uzavrelom navijačkom atmosferom, poštapalicama voditelja kojima Konovizija u niti jednom trenutku ne prelazi u previše ozbiljne vode, dobrom vibrom te napetošću samog glasanja ,u kojemu se članovi žirija javljaju uživo iz svojih mjesta, Konovizija je ne samo neponovljivo događanje i događaj godine u Konavlima, već i prema komentarima na društvenim mrežama „nešto najbolje što se dogodilo u novije vrijeme“.

O pobjedniku Konovizije određuje žiri sastavljen od predstavnika mjesta i sela koja nastupaju a koji glasaju po već poznatom principu dajući glasove od 1 do 12 bodova.