• +385 92 131 0415
  • info@konovizija.com.hr


Drvenik je pobjednik Konovizije 2020

2020-02-22 16:30:42 admin

Debitant na Konoviziji Drvenik, novi je vladar Konovizije - Ivo Kordić je otpjevavši Vrbe s ukupnih 129 bodova osvojio prvo mjesto ostavivši Čilipe s 108 bodova i Pločice s 87 iza sebe. Najstariji natjecatelj u povijesti Konovizije osvojio je simpatije kako gledatelja, tako i žirija 16 mjesta, te se tako priključio Matu Dimniću Oluji i Pridvorju, te Toniju Mostahiniću i Mikulićima na vječnoj listi pobjednika natjecanja konavoskih sela u pobjedniku.
U večeri prepunoj scenskih nastupa presudila je u konačnici ipak izuzetna vokalna izvedba nekadašnjeg basiste legendarne konavoske grupe Kamen Mali, a zanimljivo je da je Ivo Kordić iz prve uspio ono što njegovom sinu Vlahu, kao predstavniku Cavtata, nije pošlo za rukom iz dva pokušaja.
Osim Drvenika večer je bez sumnje obilježio nevjerojatno zabavni nastup Čilipa s pjesmom Zapadna Evropa koji je do suza nasmijao ne samo gledatelje u prepunoj Kristalnoj dvorani Doma kulture ne Grudi, kao i pred TV ekranima, već i same voditelje kojima je trebalo neko vrijeme da se saberu. Ali ništa manje zabavan nisu bili niti nastupi Pavljeg Brda, Oboda i domaćina Grude dok su svojim pjevačkim izvedbama publiku na noge prije svega dizali Pločice, Poljice, Uskoplje te Kupari koji su bili ovogodišnje gostujuće mjesto.
Za izvođačima, već po tradiciji, nisu niti malo zaostajali navijači koji su još jednom oduševili transparentima, a gledatelji u dvorani su bili raspoloženi od samog početka pa do kraja glasovanja.
Program su ponovo voditi Toni Čeović, Mija Švago i Juraj Magud dok je izvođače pratio Konovizija bend, pravog imena Art bend. Po prvi put je pauza ispunjena glazbenim programom, Konovizija Plus, u sklopu kojeg su nastupili Davor Čupić te kao poslastica večeri Žanamari.
Priznanje za životno djelo dodijeljeno je još jednom legendarnom konavoskom bendu Zvucima Jadrana u čije ime je nagradu primio Jakša Bošković.

Foto: Vedran Levi /Konovizija Pix ©