• +385 92 131 0415
  • info@konovizija.com.hr


Nakon uzbudljive polufinalne večeri poznato svih 16 finalista

2019-02-23 10:26:01 admin

Mikulići, Zastolje, Zvekovica, Đurinići, Cavtat, Duba konavoska, Karasovići i Obod su u sinoć održanoj polufinalnoj, odnosno izlučnoj, večeri izborili nastup u finalu Konovizije koje je na rasporedu u idući petak, 1. ožujka. U do posljednje sekunde napetom glasanju, u kojem je dvanaesticom žirija Cavtat Duba konavoska iz finala izgurala Pavlje brdo, došlo se tako do osam imena koja će se u finalu priključiti osam direktnih finalista.
Pobjedu su, također zahvaljujući glasovima posljednjeg žirija, na polufinalnoj večeri ostvarili Mikulići čiji je predstavnik Toni Mostahinić briljirao svojom izvedbom hita Parnog valjka Sve još miriše na nju. Samo dva boda manje, ali s obzirom na nastup u polufinalnoj večeri očigledan jedan od favorita za pobjedu na Konoviziji, kratko je ostalo Zastolje i Katarina Pavlović s ako poludim, a posebno je bio upečatljiv nastup predstavnika Zvekovice Davora Čupića s Kako ću joj reć da varin. Đurinići i Stijepo Đerđi, čiji su navijači cijelo večer bili najglasniji, te Cavtat, koji je ponovo predstavljao prošlogodišnji predstavnik Vlaho Kordić, su cijelo vrijeme glasanja sigurno bili među finalistima dok se za ostala tri mjesta vodila lavovska borba a svakim novim žirijem mijenjao poredak. Ljubimac publike kojega su dva puta vraćali na bis, Božo Brailo iz Dube konavoske je u posljednjem glasanju s devetog mjesta skočio na šesto, dok su Karasovići i Obod s identičnim brojem bodova zauzeli posljednja dva mjesta koja vode u finale. Dvanaestica Dubi konavoskoj značila je ispadanje Pavljeg brda i Vojke Trojanović koja je oduševila scenskim nastupom, a kratki su ostali i Antun Šakić i Dubravka koju su također dugo vremena bili u igri za polufinale.
Unatoč zapaženom nastupu s gitarom i plesačicom bez finala je ostao najpoznatiji konavoski zet Denis Pavela koji je predstavljao Vitaljinu, baš kao i Močići, Dunave, gostujuće mjesto Mokošica čiji je predstavnik Ivo Čikato pobrao simpatije publike i ostalih natjecatelja ali nažalost ne i žirija, te Ljuta. U uzavreloj atmosferi „Kristalne dvorane“ Doma kulture na Grudi natjecatelje je pratio Konovizija bend, a program su vodili Toni Čeović, Juraj Magud i prošlogodišnja predstavnica Vodovađe Mija Švago koja je bila jedno od mnogobrojnih iznenađenja večeri.
Foto: Željko Tutnjević/Liberportal