• +385 92 131 0415
  • info@konovizija.com.hr


6 stvari na koje bi trebali obratiti pozornost na polufinalnoj večeri

2019-02-21 11:18:15 admin

Nije važno biti prvi
Iako je uvijek lijepo na natjecanjima biti prvi na polufinalnoj večeri prvo mjesto, osim zadovoljstva, ne donosi puno toga jer je sve oko toga tko će biti među prvih osam. Naime, zbog velikog broja prijava Konovizija se sastoji od izlučne večeri i finala u koje je, prema rezultatima prošlogodišnje Konovizije, direktan plasman ostvarilo osam mjesta. Od 15 natjecatelja u izlučnoj večeri njih osam će se plasirati u finale, stoga izlučna večer nije oko toga tko će biti treći ili sedmi, već samo tko će u finale.

Kakvi će Konavljani biti domaćini
Praksa da Konovizija ima gostujuće mjesto nastavit će se i u budućnosti, a čast da bude prvi gost pripala je Mokošici koju će predstavljati Ivo Čikato. Koliko će biti upečatljiv nastup Čikata vidjet ćemo, a još više kakvi će domaćini biti Konavljani, odnosno hoće li Mokošica biti zakinuta jer nije konavosko mjesto. Isto pitanje bi se moglo postaviti i za Ljutu, Zastolje, Dubravku i Vitaljinu čiji predstavnici nisu rođeni u Konavlima.

Tko će biti najbolji debitant
Čak 11 mjesta, uključujući Mokošicu, po prvi put debitira na Konoviziji pa će i među njima biti malo interno rivalstvo oko toga tko će se, barem u izlučnoj večeri, pokazati najuspješnijim debitantom. Hoće li to biti naš simpatični Božo iz Dube konavoske, rođaci Ćebo iz Karasovića, omiljeni Pepi Đerđi iz Đurinića, cooler Toni Mostahinić koji predstavlja Mikuliće ili možda netko drugi?

Hoće li Vlaho Kordić biti pravi
Slovio je kao jedan od favorita prošlogodišnje Konovizije stoga je sve iznenadio tek 11 .mjestom. Nažalost, trema je učinila svoje, a koliki je kapacitet omiljeni Cavtaćanin najbolje je pokazao 14 dana kasnije na humanitarnoj Konoviziji kada je, neopterećen rezultatom, imao daleko najbolji nastup koji je sve ostavio bez teksta. Zbog lošijeg prošlogodišnjeg rezultata Vlaho, koji je jedan od četiri izvođača koji su nastupili i prošle godine, mora u izlučnu večer. Hoće li ovaj put zasjati odmah?

Scenski nastupi
Na prošlogodišnjoj, premijernoj, Konoviziji pravi show napravio je predstavnik Molunta, Ivo Cvjetković, koji je oduševio publiku svojom izvedbom Ma daj obuci levisice u koreografiji sa dvije plesačice. Shvativši da scenski nastup iznimno puno znači, dobar dio natjecatelja priprema posebne točke, pa će biti zanimljivo vidjeti kome će pomoći plesačice i/ili plesači, koji će se rekviziti naći na sceni... Na samoj bini Kristalne dvorane Doma Kulture na Grudi sigurno neće biti dosadno.

Što je pripremio organizator
Prošlogodišnja Konovizija je, kao prva, bila nepoznanica svima pa je faktor iznenađenja bio velik. Ali, sada gledatelji već imaju veća očekivanja pa će ih teže biti iznenaditi i oduševiti. Ovogodišnja Konovizija se pripremala punih godinu dana, razmišljalo se o svemu, najviše o tome kako sve podići na veći nivo i iznenaditi gledatelje, stoga organizacija Konovizije priprema neka iznenađenja, kako za gledatelje tako i natjecatelje, koja drži u strogoj tajnosti. Koja su to iznenađenja, saznat će se ubrzo...