• +385 92 131 0415
  • info@konovizija.com.hr


23 mjesta i sela u borbi za pobjedu na Konoviziji 2019!

2018-11-02 08:27:00 admin

Čak 23 mjesta i sela, od čega čak 11 novih, nastupit će na idućoj Konoviziji. S obzirom na veliki broj prijava, za razliku od prošle godine kada je na Konoviziji nastupilo 15 mjesta i sela, Konovizija 2019 će se sastojati od dvije večeri koje će se održati u Domu kulture na Grudi – polufinala koje je na rasporedu 22. veljače 2019. i finala koje će se održati sedam dana kasnije, 1. ožujka 2019.
Organizacijski odbor je, sukladno pravilniku Konovizije, odlučio da će prema rezultatima prošle Konovizije osam najbolje plasiranih mjesta imati direktan plasman u finale, dok će ostalih 15 mjesta i sela nastupiti na polufinalnoj, odnosno izlučnoj večeri, gdje će osam najbolje plasiranih ostvariti plasman u finale. S obzirom na to da dva mjesta koja su bila među osam najbolje plasiranih na prošloj Konoviziji - Molunat i Popovići, nisu prijavili predstavnika za iduću Konoviziju, organizator je sukladno pravilniku Konovizije odlučio dodijeliti dvije wild card pozivnice. Odlukom Organizacijskog odbora Konovizije tako će direktno mjesto u finalu imati i Lovorno, nastup čije je predstavnice prošle godine sve ostavio bez teksta a koja će nastupiti i ove godine, te Pločice čiji je predstavnik trebao pjevati i prošle godine ali se umiješala „više sila“.
Podsjećamo, na Konoviziji će, po istim pravilima kao i mjesta i sela s područja Konavala, po prvi put nastupiti i gostujuće mjesto – Mokošica.
Konačan popis sudionika:
Direktan plasman u finale: Čilipi, Gruda, Komaji, Lovorno, Pločice, Poljice, Pridvorje, Radovčići Nastup u polufinalu: Cavtat, Duba konavoska*, Dubravka, Dunave*, Đurinići*, Karasovići*, Ljuta*, Mikulići*, Močići, Mokošica*, Obod*, Pavlje brdo, Vitaljina, Zastolje*, Zvekovica*.
*Debitant